Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Και 3D εκτυπωτές από τον Δήμο Τρικκαίων σε σχολεία

Απρίλιος 22, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

dav
dav

 Δύο τρισδιάστατους (3D) εκτυπωτές σε δύο Λύκεια των Τρικάλων, δώρισε ο Δήμος Τρικκαίων  προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να τους χρησιμοποιήσουν. Με την ευγενική χορηγία της EFG Eurobank Ergasias, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, να δίνει εφόδια στη νέα γενιά. Τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν τα 200 κιτ ρομποτικής σε όλους τους Δήμους. Στις 22 Απριλίου 2019 ήταν οι δύο πρώτοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Και η συνδρομή του Δήμου σε υποδομές, συνεχίζεται, με το βλέμμα στην 4η βιομηχανική επανάσταση και στην ψηφιακή εποχή που είναι ήδη γεγονός σε όλον τον κόσμο.
Ο κ. Παπαστεργίου παρέδωσε τους πρώτους αυτούς εκτυπωτές στους διευθυντές του 2ου και του 6ου Γενικών Λυκείων Τρικάλων, κ. Πέτρο Τζίκα και Αρη Μυλωνά αντιστοίχως. Τα δύο σχολεία επελέγησαν κατόπιν σχετικής κλήρωσης που είχε διενεργηθεί στα τέλη του περασμένου έτους.
Πάντως το γεγονός πήρε και… ευρωπαϊκή χροιά, αφού παρέστη στη διαδικασία και θαύμασε τους εκτυπωτές, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ευρισκόμενος στα Τρίκαλα για την προεκλογική του εκστρατεία και πληροφορούμενος τα σχετικά με τους εκτυπωτές, θέλησε να δει από κοντά μια ακόμη δράση του Δήμου, συγχαίροντας τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου για τις πρωτοβουλίες του στην προσπάθεια ανάπτυξης συνεργειών ανάμεσα σε εκπαίδευση και τεχνολογία.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την Απρίλιος 22, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: Απρίλιος 22, 2019 @ 3:43 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Συνάντηση της Κ. Παπακώστα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή

Περισσότερα →