Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Ετοιμάζονται οι κυνηγοί για την πρώτη εξόρμηση

7 Αυγούστου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Να ετοιμαζόμαστε οι κυνηγοί σιγά σιγά, καθότι την Τρίτη 20 Αυγούστου ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδο. Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης με αφορμή την έναρξη, παραθέτει προς τους κυνηγούς κάποιες από τις σκέψεις του, όσον αφορά γενικότερα την κυνηγετική συμπεριφορά. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει:                               1. Ασφάλεια πρώτα απ΄όλα. Πιστή εφαρμογή και τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Ιδιαίτερη προσοχή στο όπλο. Επισημαίνουμε την υποχρέωση να φοράμε πορτοκαλί γιλέκο και νουθετούμε και τους άλλους κυνηγούς με σκοπό να μηδενίσουμε τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
2. Εφαρμογή διατάξεων περί θήρας. Δεχόμαστε αναντίρρητα τους ελέγχους από τις Αρχές και τα διαπιστευμένα όργανα. Ο λαθροθήρας είναι εχθρός του κυνηγού. Κλέβει το θήραμα και εκθέτει τη δραστηριότητα στην κοινή γνώμη. Δεν κυνηγάμε με μολύβδινα σκάγια στους υγροτόπους.
3. Σεβόμαστε την ξένη ιδιοκτησία και τον κόπο των αγροτών. Δεν κυνηγάμε σε κατοικημένους τόπους, κατασκηνώσεις, μεμονωμένες οικείες, σε αθέριστες λεμονιές, ατρύγητα αμπέλια και ελαιώνες, οπωρώνες πριν τη συγκομιδή ή κοντά σε κτηνοτροφικά ζώα.
4. Δε ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το δασικό περιβάλλον και να περισυλλέγουμε τους κάλυκες και τα απορρίμματα μας 
5. Σεβόμαστε τον ορειβάτη, εκδρομέα, περιηγητή, το συνγκυνηγό γιατί όλοι έχουν δικαίωμα επαφής με τη φύση.
6. Σεβόμαστε το θήραμα. Με τον τρόπο αυτό που το θήραμα αποτελεί βασικό κυνηγετικό αξίωμα δείχνει και το επίπεδο της κυνηγετικής παιδείας που χαρακτηρίζει κάθε κυνηγό. Πριν πατήσουμε τη σκανδάλη αναγνωρίζουμε το είδος του θηράματος.
7. Το κυνήγι είναι και άθλημα αλλά και επαφή με τη φύση και ψυχαγωγία. Να μη ξεχνάμε ότι η φιλοσοφία του βασίζεται στην απόκτηση παιδείας. Δεν πρέπει να μεταβάλλεται καθ οποιονδήποτε τρόπο, σε μέσο εκτόνωσης και επίδειξεις.
8. Συμπληρώνουμε το έντυπο «ΑΡΤΕΜΙΣ». Με το έντυπο αυτό βγαίνουν πολύ σημαντικό συμπεράσματα για την κατά τόπους εξάπλωση των θηραματικών ειδών.
9. Περιθωριοποιούμε τους λαθροθήρες. Καμία ανοχή διότι στον παραλογισμό της λαθροθηρίας καταστρέφουμε το μέλλον του κυνηγίου.
10. Να μη ξεχνάμε τον δωδεκάλογο του κυνηγού! Δεν αναγράφεται σε νόμο αλλά στη συνείδηση και στην παιδεία που έχει ο καθένας από εμάς. Τέλος με τη συμβουλή και το παράδειγμα ας στηρίξουμε την εκπαίδευση και την καλή συμπεριφορά των νέων κυνηγών 
Με την ελπίδα ότι το 2019 – 2020 θα είναι από πλευράς κυνηγίου αναίμακτο το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης σας εύχεται 
ΚΑΛΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 7 Αυγούστου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 7 Αυγούστου, 2019 @ 11:13 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Νέες παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια – διαβάσεις από τον Δ. Τρικκαίων

Περισσότερα →