Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Δ. Τρικκαίων: Γνώση και δράσεις για την αγροδιατροφή

Μάιος 29, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις δραστηριότητες για ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα, με τη συνδιοργάνωση σημαντικής ημερίδας. Πρόκειται για ημερίδα από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», με τίτλο «Πρωτογενής τομέας & Μεταποίηση: Δημιουργία προϊόντος από την ιδέα στο ράφι!». Μια πρωτοβουλία του προγράμματος που υλοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαρτίου 2019, στις 16:00, στον Κόμβο Καινοτομίας  Επιχειρηματικότητας «GiSeMi HUB» (Βαλκάνου 6), με τη συνεργασία του Κόμβου.

Η εκδήλωση είναι τρίωρης διάρκειας (16:00 – 19.00) και σε αυτή θα συζητηθούν αναλυτικότερα ζητήματα για την ανάπτυξη τοπικά παραγόμενων προϊόντων με σύγχρονες πρακτικές και έμφαση στην καινοτομία.

Ομιλητές είναι:

– Γ. Μπαλαφούτη, Δημιουργός προϊόντων, Kαθηγήτρια Γαστρονομίας

– Γ. Καρβέλας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Paratus Europe Ltd.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές παραγωγών πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης και τυποποίησης.

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»   υλοποιείται με την καθοδήγηση του Rutgers University, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή\, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται για ακόμη μία φορά με το πρόγραμμα, προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία γνώσης και στροφής στον τομέα της αγροδιατροφής, στο πλαίσιο ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της περιοχής των Τρικάλων.

Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, ιδρύθηκε από τον Δήμο ο κόμβος καινοτομίας GiSeMi: στόχος είναι, να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για όλες τις καινοτομίες και δραστηριότητες στη νέα εποχή του τομέα της αγροδιατροφής, για τους νέους επιστήμονες και αγρότες του Δήμου Τρικκαίων.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την Μάιος 29, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: Μάιος 29, 2019 @ 12:18 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Συνάντηση της Κ. Παπακώστα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή

Περισσότερα →