Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Δράσεις για ασφαλέστερους πεζούς και ποδηλάτες στα Τρίκαλα

20 Αυγούστου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

dav

Δράσεις για την πόλη, τον πεζό, τον ποδηλάτη, με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, με ασφάλεια για όλους. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019. Μια διοργάνωση, που τιμά ιδιαιτέρως ο Δήμος Τρικκαίων – έχει βραβευθεί εξάλλου το 2015 σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – και η οποία φέτος συμπίπτει με τις δράσεις ανάπλασης του κέντρου τη πόλης.
Έτσι, η δεύτερη χρονικώς σύσκεψη για την Εβδομάδα (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί ήδη από τα μέσα Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Αυγούστου 2019 στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Στόχος της, η εξειδίκευση των μέτρων, των δράσεων, των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2019 στα Τρίκαλα.
Κυρίαρχο μέλημα, η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και των ποδηλατών στην πόλη, μέσω δράσεων που ουσιαστικά θα είναι μελέτη σε πραγματικά δεδομένα.
Διότι ο Δήμος Τρικκαίων κινείται σε δύο επίπεδα. Το ένα, είναι η δράση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), για την οποία ήδη οι μελετητές, με τις σχετικές συνέργειες, έχουν καταλήξει σε τρεις βασικές προτάσεις για τα Τρίκαλα των επόμενων χρόνων. Αυτές οι προτάσεις συζητιούνται ήδη από τους τρικαλινούς στη σχετική διαβούλευση
Το δεύτερο επίπεδο είναι τα έργα στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ),  που αλλάζει πλήρως το κέντρο της πόλης (πλατείες, open mall, Ληθαίος κ.α.).
Επομένως, με δεδομένες τις αλλαγές για τα οχήματα, τους πεζούς, τους ποδηλάτες και την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ασφαλούς μετακίνησης, η Εβδομάδα Κινητικότητας είναι το «εργαστήρι», πάνω στο οποίο θα μελετηθούν ορισμένα μέτρα για τη μετακίνηση στην πόλη.Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις επόμενες συσκέψεις, αφού χρειάζεται συνεργασία υπηρεσιών και φορέων. Μαζί με τη γνωστοποίηση των μέτρων και την αφομοίωσή τους από τους πολίτες, στόχος είναι να εξαχθούν ορθά συμπεράσματα.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, οι δράσεις θα αφορούν στην ενημέρωση των μαθητών/τριών για την ποδηλατική τους κίνηση, ενώ άλλε δράσεις θα σχετίζονται με την ασφαλή μετακίνηση.
Στη σύσκεψη μετείχαν, η αντιδήμαρχος κ. Σ. Αλεστά, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Β. Μητσιάδη και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 20 Αυγούστου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 20 Αυγούστου, 2019 @ 5:16 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Αναβαθμίζονται ενεργειακά το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων και το Γυμνάσιο-Λύκειο Βαλτινού

Περισσότερα →