Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Οικονομία  >  Τρέχον άρθρο

Ασήκωτος ο «λογαριασμός» της εφορίας από τον Ιούνιο και μετά

29 Μαΐου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

 Γύρω στα 14 δισ. ευρώ κυμαίνεται ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους. Ο Ιούνιος θα είναι ο πρώτος μήνας των «φουσκωμένων» λογαριασμών της εφορίας. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά και η «Ναυτεμπορική», το  «πακέτο» των φορολογικών υποχρεώσεων είναι ιδιαίτερα βαρύ για όλους ανεξαιρέτως τους υπόχρεους εάν αναλογιστεί κανείς ότι στα δημόσια ταμεία το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα πρέπει να εισρεύσουν συνολικά έσοδα περίπου 29 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 16 δισ. ευρώ αφορούν την έμμεση φορολογία.

Από το ανωτέρω ποσό, λοιπόν, οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στο διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου για ακίνητα, αυτοκίνητα, φόρο εισοδήματος, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, εισφορά αλληλεγγύης, φόρο πολυτελούς διαβίωσης κ.ά. υπολογίζονται περίπου στα 14 δισ. ευρώ.

Ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο να είναι ήδη πολύ έντονος, καθώς το σύνολο των φορολογουμένων θα αναζητεί τρόπους να καλύψει τις υπέρογκες υποχρεώσεις προς την εφορία.
Υποχρεώσεις από τις οποίες πάντως ένα σημαντικό τμήμα καταλήγει στη «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, όπως άλλωστε πιστοποιείται μέχρι σήμερα από την ετήσια πορεία των νέων χρεών που προσεγγίζουν σε ετήσια βάση τα 10-12 δισ. ευρώ.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 29 Μαΐου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 29 Μαΐου, 2019 @ 12:31 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Πρόγραμμα «e-λιανικό». Επιδότηση έως 5000 ευρώ για την δημιουργία e-shop

Περισσότερα →