Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Άρθρα - Πρόσωπα - Συνεντεύξεις  >  Τρέχον άρθρο

Απάντηση στον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο για το μεταναστευτικό

14 Νοεμβρίου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Του Κων/νου Β. Παυλάκου, Π.Σ. Συμβούλου Φιλολόγων

Στο φύλλο της εφημερίδας των Τρικάλων ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ (6 Νοεμβρίου 2019, σελ.3), δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στον ραδιοσταθμό Alpha. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο εν λόγω Μητροπολίτης εδήλωσε: ¨Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για μένα αυτός δεν είναι “ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος” (!) Αφορισμός που προσβάλλει σύμπαντα τον ελληνικό λαό, αλλά και πολλούς Ιεράρχες, όπως θα αναφέρομε αμέσως. Πρώτα – πρώτα δεν υπάρχει περιοχή της πατρίδος μας στην οποία δεν έχει εγκατασταθεί αλλού μικρότερος και αλλού μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Και όπου υπάρχουν κάποιες “αντιδράσεις” είναι διότι δεν μπορούν οι εκεί κάτοικοι να επωμισθούν  ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ αριθμό “φιλοξενούμενων”.Εκτός εάν “λύση” θεωρηθεί η μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη Μόρια.

Τι, απαντάτε, ΣεβασιώτατεΜητροπολίτα, στον προκάτοχό σας Μητροπολίτη Δημητριάδος και εν συνεχεία Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, ο οποίος μιλώντας για την επιβίωση του Ελληνισμού, ετόνιζε: Ο Ελληνισμός δεν θα ζήσει, αν μείνει χωρίς οράματα και ελπίδα.

Μόνο αν παραμείνει άπαρτο το κάστρο της μνήμης που το συντήρησαν και συντηρούν οι θρύλοι και μαζί  τους οι ενσαρκωτές της εθνικής μας ιδέας, το γένος θα δοξαστεί…..

“Οι κάθε λογής υποτέλειες, οι συμβιβασμοί και οι “ειρηνολογίες” δεν συμβαδίζουν ούτε με τον εθνικό πατριωτισμό ούτε με το συμφέρον του Ελληνισμού”.

[Κώστας Μπαρμπής: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, Εκδόσεις Ερωδιός, σελ.251]

Υπερθεματίζετε ο Ελληνικός λαός να επιδείξει ενέργειες “καλοσαμαρειτισμού” για τους συνεχώς εισερχομένους στη χώρα μας μουσουλμάνους διαφόρων εθνικοτήτων, πράγμα το οποίο εμπράκτως απέδειξεν ο λαός, πολύ πριν από τις δικές σας “παραινέσεις”.

Για τις σφαγές όμως Χριστιανώναπό μουσουλμάνους, και μάλιστα μπροστά σε τηλεοπτικούς φακούς, δεν είδαμε να εκφράζετε κάποια ανησυχία και να τις καταδικάζετε με κάποια δημόσια δήλωσή σας.

Ούτε είναι δυνατόν να δεχθούμε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες του πλανήτη στη χώρα μας. Οι 700 – 800 χιλιάδες ανταρτόπληκτοι της χώρας μας κατά τα έτη 1948 – 1949 δεν έφυγαν ως πρόσφυγες σε άλλες χώρες, αλλά με την φροντίδα του ελληνικού κράτους συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα χωριά πεδινών περιοχών της πατρίδος μας.

Σήμερα μέσα από το προσφυγικό – μεταναστευτικό διεξάγεται ένας ιδιότυπος και ύπουλος πόλεμος που τα αποτελέσματά του ήδη ολοένα και γίνονται ορατά. Η ίδια η Frontex θεωρεί ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ τη μεταφορά μεταναστών. [εφημερίδα “δημοκρατία” , 6 Νοεμβρίου 2019, πρωτοσέλιδο θέμα].

Οι ποιητές μας , με τις ευαίσθητες πνευματικές τους κεραίες, γίνονται διδάσκαλοί μας. “Ειρηνικά γίνονται και τα ΧΕΙΡΙΣΤΑ”, φωνάζει ο Νομπελίστας μας Ελύτης. “Τους μεγάλους τους θανάτους – εγώ ξέρω – πως τους δίνουν  οι μικρές οι μαχαιριές” προειδοποιεί και ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Οι επιβουλές και οι κίνδυνοι που συνεχώς μας περιβάλλουν, Σεβασμιώτατε, δεν είναι να επιδιδόμαστε μόνο σε αγώνα φιλανθρωπίας, την οποία υπερβαλλόντως επιδείξαμε έως τώρα, αλλά και μέριμνα για άμυνα θα πρέπει να μας διακατέχει.

Και το δικαίωμα για άμυνα ο ίδιος ο Χριστός το θεωρεί τόσο απαραίτητο.“Και ο μη έχων πωλήσει το ιμάτιον αυτού και αγοράσει μά-χαι-ραν” [κατά Λουκάν, κβ΄36] Δηλαδή και αυτός που δεν έχει μαχαίρι, ας πωλήσει και το ίδιο το ρούχο του και ας αγοράσει μαχαίρι. Και ο νοώννοείτω…………

Πάντως όχι για να καθαρίζει πατάτες ή για να μαζεύει ραδίκια……Έτσι εξηγείται και γιατί η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας στο Διάγγελμά της προς τον ΕλληνικόνΛαόν κατά την 28η Οκτωβρίου 1940είπε την ιστορική φράση “Η Εκκλησία ευλογεί όπλα τα ιερά”.

Άλλωστε και ο Ακάθιστος Ύμνος, το γνωστό “Τη υπερμάχω Στρατηγώ”, που ψάλλομε στους ναούς μας, είναι ψαλμωδία- απαύγασμα ύστερα από απόκρουση εχθρικής επιβουλής και εκφράζει  την ευγνωμοσύνη προς την Στρατηλάτισσα του Γένους μας, την Υπερμάχο Στρατηγό, γιατί; “ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον εκ παντοίων κινδύνων” δηλ. επειδή έχει το κράτος ακατανίκητο από παντοειδείς κινδύνους, κινδύνους τους οποίους σεις δεν βλέπετε ή κάνετε πως δεν βλέπετε και με τις νουθεσίες σας  αποκοιμίζετε το λαό προετοιμάζοντας τον ως αμνόν επί σφαγήν.

Η δε Ευρώπη δεν κινδυνεύει, όπως λέτε, γιατί έχασε το Θεό, αλλά γιατί χρόνια πριν είχε πρυτανεύσει η ιδεολογία των “ανοιχτών κοινωνιών” και των “ανοιχτών συνόρων”. Τους καρπούς τέτοιων νοοτροπιών γεύεται σήμερα η Ευρώπη και στρατός να φυλάγει μέρα νύχτα την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ και να θρηνεί εκατοντάδες θύματα στο κέντρο πολλών ευρωπαϊκών πρωτευουσών από τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών.

Αυτά, προς το παρόν, και αν χρειασθεί, θα επανέλθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Η Εθνική Ευεργεσία: Ένας άλλος πατριωτισμός

Περισσότερα →